CirclePrinters versterkt positie in de Benelux en Frankrijk met overname van Corelio Printing (België)

CirclePrinters versterkt positie in de Benelux en Frankrijk met overname van Corelio Printing (België)

Door de verkoop van Corelio Printing voltooit Corelio NV de stroomlijning van de groep

9 maart, 2018 – Amsterdam/Erpe-Mere: CirclePrinters, een leidende Europese grafimedia-groep, maakt vandaag bekend dat het overeenstemming heeft bereikt over de overname van het Belgische Corelio Printing, onderdeel van Corelio NV. Met de overname wil CirclePrinters haar positie in de Benelux en Frankrijk verder versterken en leiding geven aan de voortgaande consolidatie van de Europese print- en media-industrie.
Corelio Printing is met een omzet van ruim €50 miljoen en bijna 200 medewerkers, een toonaangevende Belgische rotatie-drukkerij (Erpe-Mere) en gespecialiseerd in het drukken van tijdschriften, krantensupplementen en catalogi. De onderneming is een betrouwbare partner voor vele Belgische, Nederlandse en een groeiend aantal Franse uitgeverijen. Corelio Printing is een dochter van Corelio NV, meerderheidsaandeelhouder van de Belgisch-Nederlandse mediagroep Mediahuis.

De transactie, die naar verwachting begin april zal worden afgerond, zal op korte termijn geen gevolgen hebben voor het personeel.

Na de overname zal Corelio Printing binnen de print-activiteiten van CirclePrinters in de Benelux worden geïntegreerd.

Joost de Haas, Executive Director van CirclePrinters: “De noodzaak tot verdere consolidatie van de markt in de Benelux die door overcapaciteit gekenmerkt wordt, is al jaren een van onze belangrijkste strategische aandachtspunten. Met de overname van Corelio Printing zetten we hier een volgende stap en versterken we onze positie op de Franse tijdschriftenmarkt. CirclePrinters verstevigt eveneens haar positie als partner die steeds meer innovatie en toegevoegde waarde aan haar klanten biedt. ”

Bruno de Cartier, Gedelegeerd Bestuurder van Corelio NV: “Beide ondernemingen zijn complementair en versterken hiermee hun positie in de Benelux en op de Franse markt. Wij geloven dat hiermee nieuwe kansen voor het bedrijf worden gecreëerd, die de commerciële slagkracht versterken en die belangrijk zijn voor de verdere ontwikkeling van de drukactiviteiten in Erpe-Mere. Met de verkoop van Corelio Printing, volgende op de eerdere overdracht van Corelio’s resterende media-activiteiten aan Mediahuis NV in 2017, richt Corelio zich nu exclusief op haar rol als meerderheidsaandeelhouder van de succesvolle en groeiende Mediahuis-groep.”

ING Corporate Finance trad op als exclusief financieel adviseur van Corelio NV met betrekking tot het verkoopproces van zijn participatie in Corelio Printing NV.

 

Over CirclePrinters
CirclePrinters is een toonaangevende Europese grafimedia-groep, ontstaan in april 2017 door samenbundeling van de activiteiten van CirclePrinters en Roto Smeets Group. Met het hoofdkantoor in Amsterdam heeft de groep een omzet van €500 miljoen en telt 2.500 medewerkers. De onderneming is een sterke, innovatieve en betrouwbare partner voor retailers en uitgevers en is gericht op verdere groei.

De groep heeft grafimedia-bedrijven in heel Europa, waaronder Nederland (Roto Smeets in Deventer en Weert en Senefelder Misset in Doetinchem), Oostenrijk (Oberndorfer Druckerei in Salzburg), België (Hélio in Charleroi), Finland (Helprint in Mikkeli), Duitsland (J. Fink Druck in Ostfildern), Spanje (Impresia Ibérica in Madrid, Toledo en Barcelona) en Hongarije (Antok in Celldömölk). De marketing-communicatie activiteiten zijn, onder de naam MPG, in Amstelveen en New York gevestigd.

Voor meer informatie:

CirclePrinters: Bert Holtkamp T: +31-6-55380594
E: bert.holtkamp@rotosmeets.com
W: www.circleprinters.eu
www.rotosmeets.com
www.mpg.today

 

Over Corelio Printing
Corelio Printing is gespecialiseerd in het drukken van tijdschriften, magazines, catalogi, stripverhalen, brochures en aanverwanten. De onderneming doet dat met succes voor bijna alle Belgische, Nederlandse en steeds meer Franse uitgeverijen. Voor vele van haar klanten mag Corelio Printing zich bevoorrecht partner noemen. Corelio Printing is een dochter van Corelio NV, de grootaandeelhouder van de mediagroep Mediahuis.

 

Voor meer informatie:

Corelio Printing: Jan Lynen T: +32-476-460837
E: jan.lynen@corelioprinting.be
W: www.corelioprinting.be